voetballers

Jasper Cillessen naar Barcelona

Jasper Cillessen naar Barcelona

Jasper Cillessen tekende op 25 augustus 2016 voor FC Barcelona en werd de vijfde van de zomer voor het seizoen 2016/17. Geboren op 22 april 1989 in Groesbeek, Holland en hij wordt de 20e Nederlandse ondertekening in de geschiedenis van de Club en de tweede doelman na Ruud Hesp.

jasper cillessen

 

Voordat hij bij de blaugranes kwam, was Cillessen in de ban van Nederlandse clubs NEC Nijmegen (2010-11) en Ajax (2011-2016). De doelman maakte zijn debuut of NEC 21 jaar oud tegen SC Heerenveen en in augustus 2011 maakte hij de overstap naar Ajax. Hij bracht het eerste deel van zijn tijd door met de Amsterdamse club, die taken met Vermeer deelt met Vermeer, voordat hij zichzelf geleidelijk consolideert als de nummer één. Cillessen speelde 142 wedstrijden en hield 63 schone bladen.

Jasper Cillessen naar Barcelona

Tijdens zijn carrière confronteerde hij Barça bij drie verschillende gelegenheden in de Champions League, eenmaal thuis in het seizoen 2013/14 en vervolgens tweemaal het volgende seizoen in de groepsfase van de competitie.

Met de beroemde Nederlandse club won hij niet minder dan vier trofeeën en claimde hij de ‘Eredivisie’ titel op drie opeenvolgende gelegenheden tussen 2013 en 2015. Hij is momenteel de eerste keeper van Nederland na zijn debuut te hebben gemaakt in juni 2013. Met de ‘Oranje’ ‘hij speelde in het WK 2014 in Brazilië en startte elke wedstrijd. Alleen de Argentijnse zijde van Messi ontkende Cillessen en Nederland een plaats in de finale aan de kant gecoacht door de voormalige Barça-baas Louis van Gaal.

—-

Vrienden

Blogjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *