nieuws voetballers

Ajax Juventus

Ajax’s 2-1 tweede-leg Champions League kwartfinale overwinning bij Juventus genereerde een begrijpelijk meeslepende reactie thuis in Nederland.

“Ongelooflijk, ongelooflijk”, zei De Telegraaf. “De prestatie was niet gemakkelijk, maar het was honderd procent verdiend.”

De naam van de beste meester van het Nederlandse voetbal werd snel en gemakkelijk ingeroepen. Dit was “de reden waarom Johan Cruyff de Fluwelen Revolutie in oktober 2010 begon”, vervolgde De Telegraaf, verwijzend naar het grote plan van de voormalige speler en manager om de oude Ajax-waarden opnieuw te installeren.

‘We zijn nooit tevreden’: De Ligt begroet de gigantische skaters van Ajax
Lees verder
De Volksrant zei: “Net zoals in Madrid won Ajax bij Real. Het was ongelofelijk. Ajax klopte Cristiano Ronaldo, een toeschouwer, uit het toernooi, de koning van de Champions League die naar Turijn was gebracht om hier ook de beker te winnen. ”

Ajax moest door de kwalificatie gaan om de groepsfase te maken en “ondanks het financiĆ«le nadeel van de grootste clubs, heeft de top bereikt”, vervolgde De Volksrant. “En zo zullen er nog twee wedstrijden zijn, tegen Tottenham Hotspur of Manchester City.”

“Wat niet meer mogelijk was, gebeurde eigenlijk”, zei NRC. “Wat niet langer realistisch was, vond niettemin plaats op 16 april 2019 in het stadion van Juventus, de club waar Ajax in de jaren negentig zijn hoofd moest buigen. Maar Ajax is terug, in de laatste vier, na een 2-1 overwinning bij de Italiaanse kampioenen, een prestatie die tot de beste van een Nederlands sportteam ooit behoort. ”

andre onana voetballer

Juventus slaagde erin Ronaldo de Champions League te laten verliezen, toen hij er al vijf had gewonnen
La Repubblica
“Apocalisse,” brulde de kop van de Corriere dello Sport, iets dat weinig vertaling vergde wanneer het vergezeld werd door een foto van een onderuitgezakt Ronaldo. “Ajax was gewoon sterker.”

La Repubblica betreurde de voortdurende mislukte zoektocht van Juventus naar een derde Europese kroon; hun laatste kwam in het verslaan van Ajax in de finale van 1996. “[Fans van Juve] waren er allemaal van overtuigd dat het verhaal met de komst van Ronaldo zou zijn veranderd. In plaats daarvan slaagde Juventus erin hem de Champions League te laten verliezen, toen hij er al vijf had gewonnen … en zonder zelfs de halve finale te maken waar de Portugezen elk seizoen sinds 2011 hebben bereikt. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *